→ Ons eigen lettertype; Designkwartier Line Caps_

Van huisstijl naar font

 

Alle grote merken en designers hebben het, dus wij konden natuurlijk niet achterblijven, ons eigen ontworpen lettertype; Designkwartier Line Caps. En we houden hem niet voor ons zelf. Nee, jij kan hem downloaden en gebruiken voor gratis, we willen natuurlijk wel het resultaat zien.

Opdracht

Ontwerp een lettertype.

Credits

Concept - Designkwartier

Lettertype ontwerpen

 

Er zijn duizenden lettertypes beschikbaar ook wel 'fonts' genoemd. Maar er is een lettertype nooit één zo uniek als je eigen lettertype. Bij ons ontstond dan ook de vraag; "kunnen we vanuit onze bestaande huisstijl een lettertype ontwerpen?".

 

Onze huisstijl is op basis van geometrische vormen (cirkel, vierkant, driehoek en zeshoek). In het begin hanteerde we binnen onze huisstijl de geometrische vormen als losse onderdelen. Tegenwoordig combineren wij de geometrische vormen met elkaar waardoor er nieuwe vormen ontstaan, zie ons huidige logo('s). En juist het combineren van de geometrische vormen is 'de key' tot het ontwerpen van ons eigen lettertype; Designkwartier Line Caps.

 

 

En tuurlijk is het lettertype niet geschikt als platte tekst, maar een lekkere heading voor een poster, flyer of social kun je er zeker mee ontwerpen.

 

Enthousiast!? Download het font: Designkwartier Line Caps. Je mag het lettertype overal voor gebruiken. Mocht het project commercieel zijn dan graag een 'naams- en bronvermelding' of neem contact met ons op.

• Creative Commens -
Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0)

↓ Download Designkwartier

Vragen over dit project?

Neem contact met ons op of check één van onze andere projecten.

© Copyright Designkwartier® 2012-2019. Alle rechten voorbehouden.

Al het getoonde werk op het domein designkwartier.nl/ staat onder bescherming van de internationale Copyright Wetgeving.

Designkwartier is een grafisch ontwerpbureau gevestigd in Bussum en werkzaam voor bedrijven in omgeving  Amsterdam, het Gooi, Hilversum en Utrecht. Het getoonde werk mag met naam- en bronvermelding voor non-commerciële doeleinden zonder toestemming worden gepubliceerd. Designkwartier® is een merknaam en staat geregistreerd in het merkenregister BBIE - Merkenbureau Benelux.

Enthousiast!? Download het font:

↓ Hangout_

 

Designkwartier
Grafisch ontwerpbureau

Kerkstraat 10, 1404HH Bussum
Nederland

 

06-26 47 60 55

info@designkwartier.nl