→ About betekent over ons_

Concept, ontwerp en realisatie

 

Designkwartier is hét grafisch ontwerpbureau! In Bussum, het centrum van het Gooi, werken vanuit onze ontwerpstudio. Als grafisch ontwerpers werken wij voor reclame-, communicatie-, en marketingbureaus. Maar ook direct voor bedrijven, organisaties en merken in de omgeving van Amsterdam, Utrecht en Hilversum.

Marcel van Wijk

Senior grafisch ontwerper

Designkwartier

 

0626476055

marcel@designkwartier.nl

Lars Bogaers

Junior grafisch ontwerper

 

lars@designkwartier.nl

Kennis en ervaring

Na de opleiding Grafisch Ontwerp en Concept aan het Grafisch Lyceum Amsterdam heb ik (Marcel van Wijk) 14 jaar op een vooraanstaand grafisch ontwerpbureau gewerkt als grafisch ontwerper. Met de ambitie om klanten één aanspreekpunt, één gezicht te bieden én de liefde voor het vak grafische vormgeving startte ik in 2013 met Designkwartier. Sinds 2017 ben ik verdubbeld en zijn wij werkzaam met z'n tweeën en is Designkwartier ontwikkelt tot een full service grafisch ontwerpbureau. Dat betekent dat wij voor het hele proces zorg dragen. Van idee tot realisatie. Van ontwerp tot opmaak. Van schets tot dtp-werktekening, geschikt voor drukwerk en online media.

 

Opdrachten

Communicatiemiddelen, logo’s, huisstijlen, verpakkingen, maar ook reclamecampagnes, merkidentiteiten, websites, animaties en apps. Van concept tot realisatie van A tot Z in ervaren handen. Opdrachtgevers variëren van reclame-, communicatie- en marketingbureaus voor wie wij ontwerpen en bestaande campagnes vormgeven. En door wie wij ingeschakeld worden om nieuwe concepten en identiteiten voor print en online media te ontwikkelen. Daardoor heb wij inmiddels een omvangrijk track record. Direct en indirect voor bedrijven, merken, licentiehouders, retailers, winkelcentra, internetplatformen, musea en culturele instelling (non-profit).

 

Opdrachtgevers

Bij het aangaan van een klantrelatie streven wij naar een verbinding op lange termijn. Dat geeft ons de kans, als grafisch ontwerpbureau Designkwartier, om het bedrijf te leren kennen en als adviseur in het ontwerpproces betrokken te worden. Wij verdiepen ons in het bedrijf, product, dienst en merk. Zo komen wij tot een creatief design dat aansluit bij de ambities, strategie en het gevoel van de organisatie.

 

Maatwerk

Op basis van een kennismakingsgesprek breng wij samen met de opdrachtgever de behoefte in kaart. Ons doel is de vragen ‘tussen de regels’ te ontdekken. De ervaring leert dat elke klantwens anders is. Daarom leveren wij maatwerk, uniek, flexibel en precies aansluitend bij de ontwerpvraag.

 

Inspiratie

Inspiratie is onontbeerlijk voor ons als grafisch ontwerpers en vormgevers. Wij lopen warm voor consequent en goed doorgevoerde concepten. Deze vinden wij in ‘Alter Ego’s’ van popartiesten zoals Stromae, Lana del Rey, Lady Gaga, De Jeugd van Tegenwoordig en Die Antwoord. Verder halen wij inspiratie uit het rauwe en pure werk van fotograaf Terry Richardson en de moderne kunst van de Stijl met Mondriaan en Rietveld, vanwege het primaire kleurgebruik en minimalisme. Maar ook bepaalde modemerken, zoals Adidas, Nike, Supreme en G-Star wakkeren onze creativiteit aan.

© Andrea Bartosova

Erkenning en publicaties

2018

MindsparkleMag

Award 'Site of the day' webdesign website designkwartier.nl

 

2017

NOS, Quote en Bussumsnieuws.nl

Guerilla verkiezingscampagne #Politiekiseenkunst.

 

2016

TREND LIST

Hét blog dat wereldwijd toonaangevend grafisch ontwerp onder de aandacht brengt publiceert ons werk en voegt Designkwartier toe aan het rijtje Nederlandse ontwerpbureaus.

 

2014

Waag Society Amsterdam

Concept app 'Direct Parking' genomineerd voor award OpenDataFWD, Amsterdam Apps For Europe.

 

International Business Lounge, Neelie Kroes, England

Concept App 'Direct Parking' geselecteerd voor nominatie.

2013

SALON Magazine Oekraïne

Concept 'Time Traveler' Rijksstudio.

 

2012

BRAND Magazine China

Publicatie t-shirt project NO ONO.

 

Adobe Muse

Website Designkwartier uitgeroepen tot 'Site of the Day'.

 

2009

AAI

Best designed website Cottonmouth.

 

2008

BNN

Ontwerp t-shirt design 'Swaffelkoning' gedragen in het TV programma Spuiten en Slikken.

 

RTL 5

Ontwerp t-shirt design 'Gooische Trut' gedragen in de TV-serie Gooische Meisjes.

© Copyright Designkwartier® 2012-2022. Alle rechten voorbehouden.

Al het getoonde werk op het domein designkwartier.nl/ staat onder bescherming van de internationale Copyright Wetgeving.

Designkwartier is een grafisch ontwerpbureau gevestigd in Bussum en werkzaam voor bedrijven in omgeving  Amsterdam, het Gooi, Hilversum en Utrecht. Het getoonde werk mag met naam- en bronvermelding voor non-commerciële doeleinden zonder toestemming worden gepubliceerd. Designkwartier® is een merknaam en staat geregistreerd in het merkenregister BBIE - Merkenbureau Benelux.

Na de opleiding Grafisch Ontwerp en Concept aan het Grafisch Lyceum Amsterdam heb ik (Marcel van Wijk) 14 jaar op een vooraanstaand grafisch ontwerpbureau gewerkt als grafisch ontwerper. Met de ambitie om klanten één aanspreekpunt, één gezicht te bieden én de liefde voor het vak grafische vormgeving startte ik in 2013 met Designkwartier. Sinds 2017 ben ik verdubbeld en zijn wij werkzaam met z'n tweeën en is zorg dragen. Van idee tot realisatie. Van ontwerp tot opmaak. Van schets tot dtp-werktekening, geschikt voor drukwerk en online media.

Inspiratie is onontbeerlijk voor ons als grafisch ontwerpers en vormgevers. Wij lopen warm voor consequent en goed Lana del Rey, Lady Gaga, De Jeugd van Tegenwoordig en Die Antwoord. Verder halen wij inspiratie uit het rauwe en pure werk van fotograaf Terry Richardson en de moderne kunst van de Stijl met Mondriaan en Rietveld, vanwege het primaire kleurgebruik en minimalisme. Maar ook bepaalde modemerken, zoals Adidas, Nike, Supreme en G-Star wakkeren onze creativiteit aan.

↓ Hangout_

 

Designkwartier
Grafisch ontwerpbureau

Kerkstraat 10, 1404HH Bussum
Nederland

 

06-26 47 60 55

info@designkwartier.nl