→ Grafisch ontwerpbureau Designkwartier_

Huisstijl ontwerpen

 

Om een bedrijf, merk of organisatie goed te positioneren is een sterke huisstijl een goed middel. Eenheid in de visuele presentatie naar de buitenwereld draagt bij aan het vertrouwen in de organisatie, diensten of producten.

Logo, typografie, kleuren en beeldmateriaal zijn de basis voor 'n huisstijl met identiteit

 

Huisstijl, ook wel corporate identity, is de basis voor de visuele identiteit van een organisatie, bedrijf of merk.

 

Onder een nieuw te ontwerpen huisstijl vallen:

- Merk- of bedrijfsnaam

- Logo

- Kleurenpalet

- Typografie (lettertype)

- Vormtaal (stramien, vormen en vlakken, curve, opmaak)

- Beeldtaal (illustratie en/of fotografie)

 

Deze grafische elementen worden consequent doorgevoerd bij verder gebruik in presentaties of op briefpapier, visitekaartjes, offertes, facturen, enveloppen, website, e-mails, bedrijfskleding, bewegwijzering en stands op tentoonstellingen.

 

Wanneer er meerdere grafische bedrijven werkzaam zijn aan de presentatie van een merk of bedrijf is het raadzaam om een huisstijlgids (styleguide) te ontwikkelen. Een styleguide bevat alle do’s en dont's en bewaakt het juist en consistent gebruik van de huisstijl.

 

Kijk voor meerdere huisstijl ontwerpen ook bij logo ontwerpen en website ontwerpen.

Designkwartier is sterk in het ontwerpen van huisstijlen en werkzaam voor bedrijven in o.a. Amsterdam, Utrecht, Hilversum en het Gooi.

 

Wil je weten wat voor jouw huisstijl de mogelijkheden zijn, neem dan contact op.

© Copyright Designkwartier® 2012-2023. Alle rechten voorbehouden.

Al het getoonde werk op het domein designkwartier.nl/ staat onder bescherming van de internationale Copyright Wetgeving.

Designkwartier is een grafisch ontwerpbureau gevestigd in Bussum en werkzaam voor bedrijven in omgeving  Amsterdam, het Gooi, Hilversum en Utrecht. Het getoonde werk mag met naam- en bronvermelding voor non-commerciële doeleinden zonder toestemming worden gepubliceerd. Designkwartier® is een merknaam en staat geregistreerd in het merkenregister BBIE - Merkenbureau Benelux.

↓ Hangout_

 

Designkwartier
Grafisch ontwerpbureau

Kerkstraat 10, 1404HH Bussum
Nederland

 

06-26 47 60 55

info@designkwartier.nl