→ Brains + Bricks_

Huisstijl zonder kleur

 

Doelbewust geen kleur in de huisstijl opgenomen. Alleen werken met zwart, wit en grijstinten. Met deze keuze is de huisstijl zo minimalistisch mogelijk. De gerealiseerde projecten geven Brains + Bricks kleur!

Opdracht

Ontwerp een huisstijl die aansluit bij de werkzaamheden en zich onderscheid binnen de branche

Credits

Opdrachtgever: Brains+Bricks

Ontwerp: Designkwartier

Ontwerp logo, huisstijl en responsive website

 

Brains + Bricks (1999) is een fullservice projectbureau op het gebied van bedrijfshuisvesting en inrichting. Van ontwerp, verbouwing tot aan het volledig leveren van de inrichting. 'Brains' advies en denkwerk + 'Bricks' verbouwing en inrichting.

 

3D vormgever

Voor het ontwerp, of eigenlijk redesign van de huisstijl zijn we opzoek gegaan hoe je Brains + Bricks met één woord kan samenvatten; '3D vormgever'. Met dit gegeven in het achterhoofd is de nieuwe huisstijl ontworpen.

 

Binnen het nieuwe ontwerp van de huisstijl is dit o.a. in het logo terugzien, deze bestaat uit strakke lijnen gebaseerd op een grid en in 'b' huisvest een 3D-blokje.

 

Ook de '+' van Brains + Bricks is binnen de huisstijl een grafisch element geworden dat voor vele onderdelen wordt ingezet. Zo zie je op de achterzijde van het visitekaartje, onderzijde briefpapier en gehele pagina notitieboek de 'plus' als stramien/grid terugkeren. Dit stramien geeft de indruk dat hier per direct een concept van een bedrijfsruimte geschetst kan worden.

Brains + Bricks benadrukt middels het stramien ook dat vele mogelijkheden en opties voor belangstellende bedrijven open staan.

Minimalistische huisstijl zonder kleur

Er is doelbewust voor gekozen om geen kleur in de huisstijl op te nemen en alleen te werken met zwart, wit en grijstinten. Met deze keuze kunnen we de huisstijl zo minimalistisch mogelijk houden. De gerealiseerde projecten geven Brains + Bricks kleur. Dit kun je duidelijk terug zien in het ontwerp van de responsive website. De projecten van Brains + Bricks worden hiermee automatisch eyecathers!

Vragen over dit project?

Neem contact met ons op of check één van onze andere projecten.

© Copyright Designkwartier® 2012-2023. Alle rechten voorbehouden.

Al het getoonde werk op het domein designkwartier.nl/ staat onder bescherming van de internationale Copyright Wetgeving.

Designkwartier is een grafisch ontwerpbureau gevestigd in Bussum en werkzaam voor bedrijven in omgeving  Amsterdam, het Gooi, Hilversum en Utrecht. Het getoonde werk mag met naam- en bronvermelding voor non-commerciële doeleinden zonder toestemming worden gepubliceerd. Designkwartier® is een merknaam en staat geregistreerd in het merkenregister BBIE - Merkenbureau Benelux.

↓ Hangout_

 

Designkwartier
Grafisch ontwerpbureau

Kerkstraat 10, 1404HH Bussum
Nederland

 

06-26 47 60 55

info@designkwartier.nl