Home

Concepten

Projecten

About

Contact

Het Arsenaal

App Direct Parking

Werkwijze

Winkelcentrum Emiclaer

Rijksmuseum

De Smurfen

Servies

Typografische posters

Contactgegevens en aanleverspecificaties

Huisunie

Omarm Psoriasis

Bekhuis Bouwbedrijf

DDJ Media

T-shirt design

Brains + Bricks

Dramatherapeut
Rosalie van Epen

Goedkoopste-iPhone.nl

Designkwartier:
“De mooiste ontwerpen voor merken en bedrijven!”

Ik geef vorm aan;
Logo's en huisstijlen
Websites

Concepten
Campagnes
Producten
Verpakkingen
Apps (UI/UX)

Wie is designkwartier

Designkwartier is Marcel van Wijk! Designkwartier is hét one-man-ontwerpbureau!

In Bussum, het centrum van het Gooi, werk ik vanuit mijn ontwerpstudio. Als grafisch ontwerper word ik ingehuurd door reclame-, communicatie-, en marketingbureaus. Maar ook direct door bedrijven, organisaties en merken in de omgeving van Almere, Hilversum, Amsterdam en Utrecht.

 

Designkwartier is gestart vanuit de ambitie klanten één ingang te bieden in grafisch vormgevingsland. Ik heb de kennis en kunde in huis om zowel op ontwerp als technisch gebied klanten te adviseren van idee tot aan eindproduct. Bovendien beschik ik, na jarenlang werkzaam te zijn geweest aan de bureaukant, over een zeer uitgebreid netwerk van vakmensen op allerhande overige grafische disciplines. Hiermee weet ik altijd extra man- of vrouwkracht aan te trekken. Het is mijn doel kennis van én over het grafische vak te delen, maar ook verder te ontwikkelen en verdiepen.

 

Grafisch ontwerp

Een duidelijk en helder ontwerp is een essentieel begin! Hierop kan alle overige bedrijfscommunicatie bouwen. De start van een bedrijf, merk en product met een doordachte vormgeving stimuleert een eenduidige look en feel. Dat wekt vertrouwen. Het logo en vervolgens een huisstijl helpen om het bedrijfsconcept door te vertalen naar visitekaartjes, brochures, presentaties, verpakkingsmaterialen en websites.

 

Bij branding is het creëren van een stijl, en het consequent en juist hanteren en doorvoeren hiervan, van sleutelbelang in de communicatie. Designkwartier bedenkt, adviseert en voert uit. Designkwartier verzorgt vervolgens de grafische vormgeving voor de diverse communicatiekanalen en uitingen (print, website, eMagazines en applicaties) in allerlei media (drukwerk, internet, tablet en smartphone)

Webdesign

Een website ontwikkelen bestaat uit twee onderdelen. De vormgeving en de techniek. Deze twee onderdelen helpen elkaar wanneer ze beide in de ontwikkeling evenveel aandacht hebben gekregen. Want dan klopt het resultaat van de website met het gevoel, de beleving en de user experience (webusability) van de website. Anders gezegd: de front- en backoffice van de website zijn alligned.

 

Designkwartier vertaalt je bedrijf, merk en product of dienst naar het web. En kijkt hierbij goed naar de doelstelling van je website. Is dat vooral informatief of bijvoorbeeld met name creatief? Gaat het om een catalogusfunctie, een webshop of misschien hoofdzakelijk een etalage? Daarbij wordt het benutten van Social media hierin steeds belangrijker. Designkwartier kijkt bij het webdesign kritisch naar eerder genoemde beide basisonderdelen, de vormgeving en de techniek. En heeft het netwerk om de meest geschikte technische partner te kiezen. Zo is de uitkomst van de website één geïntegreerde ervaring voor de klant (of eindgebruiker) en de conversie (opbrengst per klant) het hoogst.

 

Digital publishing

De komst van de tablet (handheld computers) luidt een nieuw tijdperk in voor print-media. Het biedt compleet nieuwe mogelijkheden om content uit boeken en tijdschriften online te ontsluiten en te presenteren.

 

Designkwartier heeft de techniek in huis om een boek of tijdschrift vorm te geven en desgewenst om te zetten naar een eBook en eMagazine. Tevens behoort digitaal aanleveren en publiceren inclusief applicatie voor Appstore en Google Play tot de opties.

 

Verdere kansen van Digital Publishing liggen op het gebied van verrijken en dynamischer maken van de content met Slideshows, Video’s, 3D afbeeldingen, eenvoudig in- en uitzoomen, en zelfs Twitterfeeds (door bijvoorbeeld een hashtag # te claimen en hierop content te verzamelen). Directe conversie realiseer je door artikelen en producten clickable te maken en zo een lezer naar je website of webshop te linken.

Adverteren 2.0
Designkwartier past innovatieve ontwerp-mogelijkheden toe om adverteren nog aantrekkelijker te maken en campagnes interactiever en lucratiever.

 

De consument maakt op creatieve wijze kennis met je bedrijf, merk en product door het toevoegen van een QR-code (Quick Response code) aan een printcampagne. Een QR-code leidt een geïnteresseerde eenvoudig naar meer informatie of een speciale campagnewebsite waar de gelegenheid is het product direct aan te schaffen.

 

Met de komst van eMagazines is de vraag naar digitale advertenties toegenomen. Dit biedt een veelheid aan nieuwe kansen om je bedrijf, merk en product op een completere manier in de spotlight te zetten en campagnes interactief en lucratief te maken. Je kan de lezer het product letterlijk laten ervaren. Doe dit door bijvoorbeeld een 360º of Promo Video toe te voegen. Ook werkt het goed om een aankoop-button, met een link naar de webshop, te plaatsen. Zo zet je de abonnee van het eMagazines om naar betalende klant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Social media

Sociale media zijn inmiddels niet meer weg te denken uit reclamecampagnes. Ze zijn een goede manier om meerdere doelgroepen te bereiken en extra aandacht te krijgen voor je bedrijf, merk en product. Toch heeft elk platform zijn eigen specifieke kenmerken. Ik weet precies welk platform je het beste inzet voor welke boodschap. Bovendien zorg ik ervoor dat de sociale media campagne aansluit bij de vormgeving van je bedrijf, merk en product.

"Als
ik de
studio

uitloop
gaat het
in mijn
hoofd door"

Interview

Designkwartier

Grafisch ontwerpbureau

®

© Copyright Designkwartier® 2012-2018. Alle rechten voorbehouden.
Al het getoonde werk op het domein www.designkwartier.nl/ staat onder bescherming van de internationale Copyright Wetgeving.

Designkwartier is een grafisch ontwerpbureau gevestigd in Bussum en werkzaam voor bedrijven in omgeving Almere, Amsterdam, het Gooi, Hilversum en Utrecht.

 

Het getoonde werk mag met naam- en bronvermelding voor non-commerciële doeleinden zonder toestemming worden gepubliceerd.

 

Designkwartier® is een merknaam en staat geregistreerd in het merkenregister BBIE - Merkenbureau Benelux.

 

Designkwartier

Grafisch ontwerpbureau

Kerkstraat 10

1404 HH Bussum

Nederland

 

06 264 760 55

info@designkwartier.nl

www.designkwartier.nl

Wees sociaal

Spreekt de pagina je aan, deel deze dan in je netwerk.

Contact

Adres

 

 

 

 

 

 

Telefoon

Email

Website

 

 

 

 

 

 

→→

Categoriën