→ VLS toonaangevend voor muziekdocenten_

Van notenbalk tot noten kraken

 

Sinds 1948 behartigd de Vereniging Leraren Schoolmuziek (VLS) de belangen voor het muziekonderwijs op scholen en kunsteducatieve instellingen. Tijden veranderen: "We willen ons nu duidelijk laten zien en horen! Wij zijn er voor de muziekdocent! Een vakbond!"

Opdracht

Ontwerp logo, huisstijl en brandguide

Credits

Opdrachtgever: Vereniging Leraren Schoolmuziek

Ontwerp huisstijl Vereniging Leraren Schoolmuziek

 

In eerste instantie is VLS een vakinhoudelijke vereniging, organiseert studiedagen en bijeenkomsten waarop leden elkaar treffen en informatie uitwisselen. Het onderwijs staat al jaren onder druk en daarmee ook het muziekonderwijs. Naast dat de VLS de belangen behartigd van de leden, heeft de VLS ook diverse vertegenwoordigers in belangrijke adviesorganen (CvTE, SLO, CITO) en willen ze meer aansluiting, samenwerkingen en invloed in de kunst- en cultuursector. De tijd vraagt om verandering; positioneer de VLS daadkrachtig en als sterk collectief.

 

Op een goed fundament kun je bouwen

Krachtig, samen sterk, verbinding, herkenbaar, muziek, eenheid en creatief zijn een aantal speerpunten voor de nieuw te ontwerpen huisstijl. Waar in de loop der tijd de (muzikale)herkenbaarheid in de huisstijl verloren is gegaan, hebben we gekozen om deze weer in ere te herstellen. En waar begin je dan te componeren? Juist, bij de notenbalk. Vijf krachtige lijnen die de basis vormen voor het gehele ontwerp van het logo, illustraties en huisstijl.

Logo VLS

Het logo en overige benodigde onderdelen van de VLS-huisstijl worden gevormd vanuit de 5 basislijnen. De 'notenbalk' vormt ook het grid om het beeldmerk en pay-off te positioneren. Door de 'notenbalk' flink aan te zetten wordt deze bonkig en krachtig, passend bij de nieuwe richting; meer vakbond! Dit wordt nogmaals benadrukt door gebruik te maken van een krachtig, primair en helder kleurenpalet.

Illustraties hebben een streepje voor

Om te voorkomen dat voor elk thema of agendapunt een photoshoot georganiseerd dient te worden met leerkrachten (wel of minder fotogeniek) hebben we de keuze gemaakt om de communicatiemiddelen te voorzien van een illustratie. De illustraties worden opgebouwd, net zoals het logo, vanuit de basis van de notenbalk.

Om de illustraties te versterken worden deze ondersteund door een krachtig, enigszins verbasterd, maar herkenbaar spreekwoord die passend bij de boodschap is. Dus geen gedoe met beelden of (te) lange teksten. Nee, gewoon duidelijke aanpak, kort door de bocht, recht voor zijn rap! En iedereen snapt het.

Zoals bij vele identiteiten is het van belang om consequent de huisstijl te blijven doorvoeren om de herkenbaarheid te vergroten.

 

Vragen over dit project?

Neem contact met ons op of check één van onze andere projecten.

© Copyright Designkwartier® 2012-2022. Alle rechten voorbehouden.

Al het getoonde werk op het domein designkwartier.nl/ staat onder bescherming van de internationale Copyright Wetgeving.

Designkwartier is een grafisch ontwerpbureau gevestigd in Bussum en werkzaam voor bedrijven in omgeving  Amsterdam, het Gooi, Hilversum en Utrecht. Het getoonde werk mag met naam- en bronvermelding voor non-commerciële doeleinden zonder toestemming worden gepubliceerd. Designkwartier® is een merknaam en staat geregistreerd in het merkenregister BBIE - Merkenbureau Benelux.

.

↓ Hangout_

 

Designkwartier
Grafisch ontwerpbureau

Kerkstraat 10, 1404HH Bussum
Nederland

 

06-26 47 60 55

info@designkwartier.nl