→ Omgevingseducatie Gooi- Vecht en Eemstreek_

Ontwerpen vanuit 3 pijlers; natuur, duurzaamheid & cultuur

 

Vele non-profit organisaties worstelen ermee om budget vrij te maken voor vormgeving. Gelukkig zien wij deze organisaties in ons netwerk steeds vaker wel de keuze maken om hun huisstijl en communicatiemiddelen professioneel vorm te geven. Het draagt namelijk direct bij aan het vertrouwen in het product of dienst.

Opdracht

Ontwerp huisstijl

Credits

Ontwerp: Designkwartier

Fotografie: OGVE

Ontwerp huisstijl voor Omgevingseducatie Gooi- Vecht- en Eemstreek.

 

Een symphatieke stichting die zich enorm inzet om kinderen en jongeren in de regio Gooi- en Vechtstreek te betrekken bij hun eigen leefomgeving. Omgevingseducatie Gooi-  Vecht- en Eemstreek ontwikkelt educatieve onderwijsprojecten vanuit drie pijlers; natuur, duurzaamheid en cultureel erfgoed. De focus ligt hierbij op 'welke rol' de kinderen en jongeren zelf kunnen spelen.

 

Voor het ontwikkel van het logo en de gehele huisstijl zijn wij letterlijk uitgegaan van drie pijlers in de vorm van 'staafjes'. Vanuit dit concept 'drie pijlers' hebben we de gehele huisstijl ontworpen en opgebouwd; logo, iconen en patroon. Ook hebben we voor de drie pijlers natuur, duurzaamheid en cultureel erfgoed kleuren gedefinieerd om deze duidelijk van elkaar te onderscheiden in de diverse communicatiemiddelen.

Ook een vast huisstijl-element is het repeterende patroon dat te samen met de fotografie een belangrijke rol speelt in het ontwerp van de huisstijl. Door gebruik te maken van het patroon op de diverse communicatiemiddelen vergroot je eenvoudig de herkenbaarheid.

Vragen over dit project?

Neem contact met ons op of check één van onze andere projecten.

© Copyright Designkwartier® 2012-2022. Alle rechten voorbehouden.

Al het getoonde werk op het domein designkwartier.nl/ staat onder bescherming van de internationale Copyright Wetgeving.

Designkwartier is een grafisch ontwerpbureau gevestigd in Bussum en werkzaam voor bedrijven in omgeving  Amsterdam, het Gooi, Hilversum en Utrecht. Het getoonde werk mag met naam- en bronvermelding voor non-commerciële doeleinden zonder toestemming worden gepubliceerd. Designkwartier® is een merknaam en staat geregistreerd in het merkenregister BBIE - Merkenbureau Benelux.

↓ Hangout_

 

Designkwartier
Grafisch ontwerpbureau

Kerkstraat 10, 1404HH Bussum
Nederland

 

06-26 47 60 55

info@designkwartier.nl