→ Restaurant Vuur_

Modern Art-Deco; basis voor huisstijl en styling

 

In de Baarnse bossen gelegen naast het beroemde kasteel Hooge Vuursche kun je sinds 2007 genieten van culinaire gerechten bij Restaurant Vuur. De overname van het restaurant in 2021 zorgde voor een frisse wind, herziene aanpak en bezorgde ons de opdracht om van Vuur weer Vuur te maken.

Opdracht

Ontwerp huisstijl passend bij horecaconcept

Credits

Ontwerp: Designkwartier

Fotografie: Vuur

Ontwerp huisstijl restaurant Vuur

 

Restaurant Vuur staat al jaren bekend om zijn kwaliteit en goede service, maar na verloop van tijd was de aandacht voor de huisstijl, de identiteit van het bedrijf, ver achterop geraakt. Kleuren en typografie werden niet meer consequent gebruikt. De website, meestal de eerste kennismaking voor de gasten, kende geen sfeer. Ook waren er diverse vormgegeven logo’s in omloop van restaurant Vuur. Dit zorgde voor een wirwar van communicatiemiddelen die de kwaliteit, beleving en gastgerichte service niet meer juist weergave.

 

Het sterke en herkenbare logo in ere herstellen

In 2021 volgde een overname van restaurant Vuur en vanaf dat moment zijn wij als grafisch ontwerpbureau betrokken bij de doorontwikkeling. Voor Vuur hebben wij een concept ontwikkeld en ontworpen waarbij de huisstijl en de styling in het verlengde van elkaar liggen, passend bij het vernieuwde horecaconcept, kwaliteitsproducten en gastgerichte services. Tijdens de eerste gesprekken hebben we dan ook geopperd om het voorgaande sterk herkenbare logo van restaurant Vuur (zeker in de omgeving Utrecht, Hilversum, het Gooi) weer in ere te herstellen en te integreren in de nieuw te ontwerpen huisstijl.

 

Op basis van gesprekken, briefing, pand, omgeving en rijke historie hebben we twee conceptrichtingen (belevingswerelden) gepresenteerd. Op basis van de presentatie is er één richting gekozen voor de ontwikkeling en ontwerp van de huisstijl; Modern Art-Deco.

Modern Art-Deco

Om de stijl van Modern Art-Deco te bereiken en door te voeren hebben wij een aantal keuzes gemaakt. Zo hebben wij het logo Vuur inclusief de elementen ‘EST 2007’ en ‘KITCHEN BAR in een kader geplaatst waardoor het één geheel vormt en niet gaan zweven.

Ook vormt het kader om het logo het uitgangspunt voor een patroon van lijnen. Deze lijnen en patronen kunnen decoratief worden ingezet. Nog een zeer opvallend element wat bijdraagt aan de huisstijl van Vuur is de typografie. De typografie is bewust geselecteerd om de stijl extra te benadrukken. Tezamen met het gekozen kleurenpalet, donker groen en goud, zorgt het voor de juiste beleving en match het juist heel goed met modern beeldmateriaal en interieur.

 

Op basis van de huisstijl-presentatie hebben wij alle benodigde communicatiemiddelen ontworpen en uitgewerkt variërend van logo, menukaart, posters, advertenties, website, socials tot aan goodie bag.

Vragen over dit project?

Neem contact met ons op of check één van onze andere projecten.

© Copyright Designkwartier® 2012-2022. Alle rechten voorbehouden.

Al het getoonde werk op het domein designkwartier.nl/ staat onder bescherming van de internationale Copyright Wetgeving.

Designkwartier is een grafisch ontwerpbureau gevestigd in Bussum en werkzaam voor bedrijven in omgeving  Amsterdam, het Gooi, Hilversum en Utrecht. Het getoonde werk mag met naam- en bronvermelding voor non-commerciële doeleinden zonder toestemming worden gepubliceerd. Designkwartier® is een merknaam en staat geregistreerd in het merkenregister BBIE - Merkenbureau Benelux.

↓ Hangout_

 

Designkwartier
Grafisch ontwerpbureau

Kerkstraat 10, 1404HH Bussum
Nederland

 

06-26 47 60 55

info@designkwartier.nl