→ Bindinc._

Solide in streaming,
televisie en video

 

Bindinc. is een Nederlands mediabedrijf te Hilversum, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en distributie van media- en communicatieoplossingen. Ze bieden een breed scala aan diensten, waaronder programmabladen, gidsen, websites, apps en andere digitale oplossingen. Een van de bekendste producten van Bindinc. is de televisiegids. Bindinc. werkt samen met diverse mediaorganisaties, omroepen en uitgevers.

Opdracht

Redesign logo, met behoud van de bestaande huisstijl. Doelgroep; B2B-klanten.

Credits

Opdrachtgever: Bindinc.

In samenwerking met: Branding a Better World en North-East

Ontwerp: Designkwartier

Redesign logo, met behoud van de bestaande huisstijl

 

We kregen de opdracht om het logo van Bindinc. opnieuw te ontwikkelen, met als vereiste geen volledig 'redesign', maar slechts een 'touch-up', met behoud van de bestaande huisstijl. Hoewel de vraag duidelijk was, vormde het grafisch gezien een uitdaging. Uit eerdere ervaringen wisten we dat het aanpassen van één element van de huisstijl invloed zou hebben op andere elementen, zoals typografie en kleurenpalet.

 

Een solide, helder en tijdloos logo geschikt voor online toepassing

Voor deze opdracht, als grafisch ontwerpbureau, hebben we echter besloten om het logo daadwerkelijk opnieuw te ontwerpen, een 'redesign' in plaats van alleen een 'touch-up'. Een kleine opfrisbeurt zou niet genoeg zijn en zou ons beperken tot de gebaande paden. Daarom zijn we gestart met het analyseren van het bestaande logo. Wat zijn de sterke en zwakke punten? Welke elementen behouden we en welke laten we achterwege bij de ontwikkeling van het nieuwe Bindinc. logo?

 

Bindinc. is voortdurend bezig met innovatie en aanpassing aan de veranderende media-industrie. Ze anticiperen op de verschuiving naar digitale media en investeren in nieuwe technologieën en platforms om hun diensten verder te ontwikkelen. Bij het ontwerpen van het vernieuwde logo hebben we dan ook belangrijke eisen in acht genomen.

 

Het logo moest solide, helder en tijdloos zijn, geschikt voor online toepassingen. Het voorgaande dunne, 'condensed' woordmerk moest worden vermeden, omdat het logo op verschillende schermen (web, app, televisie) goed leesbaar en duidelijk moest zijn. Bovendien moest het redesign logo de mogelijkheid bieden om in de toekomst meerdere producten en diensten onder één merk te kunnen presenteren. Tot slot moest het nieuwe logo naadloos passen binnen de bestaande huisstijl.

Kleurenpalet

Naast de ronde cirkels spelen de kleuren ook een belangrijke rol in de huisstijl van Bindinc. Voor het kleurenpalet maken we gebruik van hoofd- en subkleuren.

Typografie

Om de huisstijl weer in balans te brengen hebben we er ook voor gekozen om de typografie aan te passen. We maken nu gebruik van een lettertype met een wat steviger karakter, zodat het aansluit bij het nieuwe logo van Bindinc.

Vragen over dit project?

Neem contact met ons op of check één van onze andere projecten.

© Copyright Designkwartier® 2012-2023. Alle rechten voorbehouden.

Al het getoonde werk op het domein designkwartier.nl/ staat onder bescherming van de internationale Copyright Wetgeving.

Designkwartier is een grafisch ontwerpbureau gevestigd in Bussum en werkzaam voor bedrijven in omgeving  Amsterdam, het Gooi, Hilversum en Utrecht. Het getoonde werk mag met naam- en bronvermelding voor non-commerciële doeleinden zonder toestemming worden gepubliceerd. Designkwartier® is een merknaam en staat geregistreerd in het merkenregister BBIE - Merkenbureau Benelux.

↓ Hangout_

 

Designkwartier
Grafisch ontwerpbureau

Kerkstraat 10, 1404HH Bussum
Nederland

 

06-26 47 60 55

info@designkwartier.nl