→ Guerrilla campagne_

Politiek is een kunst

 

Bij een verkiezingscampagne horen de bekende posters. Origineel zijn deze verkiezingsposters (meestal) niet. Dragen deze posters überhaupt bij aan het stemgedrag van de kiezer? Kan dat niet anders?

Opdracht

Zet de kiezer aan tot nadenken in plaats van napraten

Credits

Concept - Designkwartier

Verkiezingsposters om bij stil te staan

 

In de tijd dat de verkiezingscampagne 2017 wordt gedomineerd door politici en politieke partijtjes die elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Is het tijd om de kiezer er weer verstandig naar te laten kijken. Trigger de kiezer en zet hem/haar weer aan tot nadenken in plaats van napraten.

 

Wat gebeurt er als je de poppetjes achterwege laat?

Bij een verkiezings-campagne horen de bekende posters. Origineel zijn deze verkiezingsposters (meestal) niet. Dragen deze posters überhaupt bij aan het stemgedrag van de kiezer? Kan dat niet anders?

 Om daar antwoord op te krijgen hebben we voor dit experiment de poppetjes en oneliners achterwege gelaten en teruggegrepen op het beeldmerk van de politieke partijen. Wat blijkt, als je het beeldmerk opblaast ontstaat er een vervreemd beeld, maar duidelijk herkenbaar. Door de vervreemding zal je de toeschouwer/kiezer aanzetten tot nadenken.

 

Conclusie

Laten we weer nadenken en ons verdiepen in de partij-programma's van de politieke partijen om zo een verstandige keuze voor ons zelf, Nederland en Europa te maken.

 

Politiek is geen kinderspel. #Politiekiseenkunst!

 

Reacties en publicaties op Twitter en diverse websites van o.a. NOS, Bussums Nieuws en Quote, met als resultaat bijna meer dan 1200 extra bezoekers.

Vragen over dit project?

Neem contact met ons op of check één van onze andere projecten.

© Copyright Designkwartier® 2012-2023. Alle rechten voorbehouden.

Al het getoonde werk op het domein designkwartier.nl/ staat onder bescherming van de internationale Copyright Wetgeving.

Designkwartier is een grafisch ontwerpbureau gevestigd in Bussum en werkzaam voor bedrijven in omgeving  Amsterdam, het Gooi, Hilversum en Utrecht. Het getoonde werk mag met naam- en bronvermelding voor non-commerciële doeleinden zonder toestemming worden gepubliceerd. Designkwartier® is een merknaam en staat geregistreerd in het merkenregister BBIE - Merkenbureau Benelux.

↓ Hangout_

 

Designkwartier
Grafisch ontwerpbureau

Kerkstraat 10, 1404HH Bussum
Nederland

 

06-26 47 60 55

info@designkwartier.nl