→ Werk & Mantelzorg_

Sprekend magazine

 

Mantelzorg kent een oubollig imago, maar is een hedendaags onderwerp. Laten we het oubollig karakter nuanceren. De ervaringen van mantelzorgers, gemeente en bedrijven bundelen te samen met het aanbod en mogelijkheden om Mantelzorg op de werkvloer bespreekbaar te maken.

Opdracht

Bewustwording en het bespreekbaar maken van mantelzorg op de werkvloer binnen bedrijven

Credits

Opdrachtgever: Werk & Mantelzorg

Ontwerp: Designkwartier

Fotografie: Marco Heyda

Tekst: Tekstpaleis

Ontwerp een mailing die gelezen moet worden...

 

Vanuit de vraag om een mailing te ontwerpen die door de ontvanger het lezen waard moet zijn, hebben we gelijk het woord mailing of brochure geschrapt. Nee, het word geen mailing of brochure. Wij stellen voor om een magazine te ontwerpen.

Een magazine kent een langere bewaarwaarde. De lezer neemt eenvoudiger de content op en het is een stuk minder zakelijk dan een mailing of brochure waar in veel gevallen de commercie van afdruipt. Wij adviseren om een sympathiek magazine te ontwerpen met positieve artikelen, interviews, aanbod en ervaringen van mantelzorgers, gemeente en bedrijven. Nog een bijkomend voordeel van een magazine is dat je eenvoudig een volgende editie kan ontwerpen en versturen, zonder dat de ontvanger het idee heeft dat hij/zij dezelfde (bedrijfs)informatie al eens eerder ontvangen heeft.

 

Doelstelling van het magazine

Het magazine 'Vanzelfsprekend' moet op een luchtige manier werkgevers informeren over de mogelijkheden die de stichting Werk & Mantelzorg kan faciliteren aan gemeente en grote bedrijven. Werk & Mantelzorg kan gemeente en bedrijven ondersteunen om medewerkers meer ruimte te geven om eventuele mantelzorgtaken te kunnen verlenen indien nodig. En dat werknemers zich niet moeten schamen om het onderwerp mantelzorg op de werkvloer bespreekbaar te maken.

 

Naast het magazine 'Vanzelfsprekend' organiseert de stichting Werk & Mantelzorg events 'Buzz on Tour', waarbij op afspraak met een bus langs gemeente en bedrijven wordt gereden. In de bus kunnen werkgevers en werknemers zich informeren over de mogelijkheden van mantelzorg. Waarbij het verstreken van het magazine, deze wordt aangevuld met passende 'factsheets' inclusief aanvullende feiten geïllustreerd als infographics.

Vragen over dit project?

Neem contact met ons op of check één van onze andere projecten.

© Copyright Designkwartier® 2012-2023. Alle rechten voorbehouden.

Al het getoonde werk op het domein designkwartier.nl/ staat onder bescherming van de internationale Copyright Wetgeving.

Designkwartier is een grafisch ontwerpbureau gevestigd in Bussum en werkzaam voor bedrijven in omgeving  Amsterdam, het Gooi, Hilversum en Utrecht. Het getoonde werk mag met naam- en bronvermelding voor non-commerciële doeleinden zonder toestemming worden gepubliceerd. Designkwartier® is een merknaam en staat geregistreerd in het merkenregister BBIE - Merkenbureau Benelux.

↓ Hangout_

 

Designkwartier
Grafisch ontwerpbureau

Kerkstraat 10, 1404HH Bussum
Nederland

 

06-26 47 60 55

info@designkwartier.nl