→ Novartis_

Een psoriasishuid die goed voelt

 

De doelstelling van deze campagne voor de nederlandse markt en patiënt; het empoweren van de psoraisispatiënten door ze eigentijds te informeren in de behandelmethoden. Inspireer de doelgroep om het heft in eigen handen te nemen.

Opdracht

Ontwerp een nieuw (adaptatie)concept campagne gericht op de nederlandse markt en patiënt

Credits

Opdrachtgever: BABW

Concept: Alies Vinkenborg

Tekst: Anneke van de Watering

Ontwerp: Designkwartier

Ontwerp opvallende psoriasis campagne

 

De psoriasis campagne 'Ga voor een psoriasishuid die goed voelt' heeft als doelstelling de psoriasispatiënt te informeren over behandelmethoden en ten tweede Novartis als autoriteit neer te zetten op het gebied van Psoriasis. De campagne is landelijk ingezet in diverse media, het speerpunt ligt op de bekende social media kanalen.

 

Het opvallende ontwerp van de campagne moet de psoriasispatiënt inspireren en activeren zich te verdiepen in de aangeboden content op de gelijknamige ontworpen website 'psoriasishuid.nl'.

 

Om de campagne een gezicht te geven heeft de campagne echte psoriasis-ambassadeurs gekregen. De ambassadeurs leggen herkenbare situaties bloot doormiddel van 'jeukende vragen' die ze op social media krijgen voorgelegd. Psoriasispatiënten zullen zich herkennen en getriggerd voelen om meer informatie te vergaren.

 

De middelen die zijn ingezet voor deze campagne zijn: Website, Facebook, Instagram, Youtube, online banner campagne, landelijke radio en print.

De interviews met de ambassadeurs zijn op gedeeld in korte videoclips waarbij de ambassadeurs 'jeukende vragen' krijgen voorgelegd doormiddel van title screens. De title screens zijn geheel ontworpen in de stijl van de campagne.

 

Waarbij de campagne grotendeels op social en web gericht is worden er ook advertenties in vaktijdschriften geplaatst. De advertenties zijn ontworpen met het beeldmatriaal en typografie volgens de richtlijnen van de ontwikkelde sociaal campagne.

Vragen over dit project?

Neem contact met ons op of check één van onze andere projecten.

© Copyright Designkwartier® 2012-2023. Alle rechten voorbehouden.

Al het getoonde werk op het domein designkwartier.nl/ staat onder bescherming van de internationale Copyright Wetgeving.

Designkwartier is een grafisch ontwerpbureau gevestigd in Bussum en werkzaam voor bedrijven in omgeving  Amsterdam, het Gooi, Hilversum en Utrecht. Het getoonde werk mag met naam- en bronvermelding voor non-commerciële doeleinden zonder toestemming worden gepubliceerd. Designkwartier® is een merknaam en staat geregistreerd in het merkenregister BBIE - Merkenbureau Benelux.

Om de campagne een gezicht te geven heeft de campagne echte psoriasis-ambassadeurs gekregen. De ambassadeurs leggen herkenbare situaties bloot doormiddel van 'jeukende vragen' die ze op social media krijgen voorgelegd.

↓ Hangout_

 

Designkwartier
Grafisch ontwerpbureau

Kerkstraat 10, 1404HH Bussum
Nederland

 

06-26 47 60 55

info@designkwartier.nl