→ NVDV_

Amsterdam omarmt psoriasis

 

De vooroordelen over Psoriasis moeten de wereld uit geholpen worden en dat kan maar op één manier; Informeer de mensen! Maak mensen actief bekend met de chronische huidziekte Psoriasis.

Opdracht

Mensen kennis laten maken met Psoriasis en ontkracht de vooroordelen

Credits

Opdrachtgever: BABW

Concept: Alies Vinkenborg

Ontwerp: Designkwartier

Activatiecampagne,

Ik omarm Psoriasis.

Jij ook?

 

De vooroordelen over Psoriasis moeten de wereld uit geholpen worden en dat kan maar op één manier; Informeer de mensen! Maak mensen actief bekend met de chronische huidziekte Psoriasis.

 

Concept

De campagne 'Omarm Psoriasis' is letterlijk en figuurlijk vanuit de actieve en educatieve doelstelling ontworpen en vormgegeven.

 

Doelstelling; laat op 29 oktober Wereldpsoriasisdag de mensen kennismaken met Psoriasis en ontkracht de vooroordelen.

 

Bij het ontwerpen van de campagnematerialen; afzender logo, posters (peperbus), flyer, website en korte docu is rekening gehouden met een klinisch, fris en moderne opmaak, waarbij de hoofdpersonages in de campagne direct de aandacht krijgen die ze verdienen. De personages staan er dan ook met alle zelfvertrouwen op afgebeeld.

 

Tijd voor activatie!

Om alle vooroordelen omtrent Psoriasis te ontkrachten is er voor gekozen op 29 oktober Wereldpsoriasisdag actief de straat op te gaan en de campagne 'Omarm Psoriasis' te lanceren.

Aan voorbijgangers in Amsterdam werd gevraagd naar hun kennis over de huidziekte Psoriasis. Na deze kleine informatieve-note, werd gevraagd om één van de personages met Psoriasis, afgebeeld op de posters, letterlijk te 'omarmen', een boodschap voor ze achter te laten op de poster en deze boodschap te delen op social media.
De geïnteresseerden kregen vervolgens nog een flyer met een verwijzing naar de
website voor meer informatie omtrent psoriasis.

 

Naar mate de dag vorderde raakte de posters vol geschreven met hartverwarmend reacties! Al deze reacties zijn vervolgens gebundeld in een video die op bijhorende ontworpen website geplaatst is, zodat bezoekers deze weer kunnen delen in hun netwerk op social media.

Vragen over dit project?

Neem contact met ons op of check één van onze andere projecten.

© Copyright Designkwartier® 2012-2023. Alle rechten voorbehouden.

Al het getoonde werk op het domein designkwartier.nl/ staat onder bescherming van de internationale Copyright Wetgeving.

Designkwartier is een grafisch ontwerpbureau gevestigd in Bussum en werkzaam voor bedrijven in omgeving  Amsterdam, het Gooi, Hilversum en Utrecht. Het getoonde werk mag met naam- en bronvermelding voor non-commerciële doeleinden zonder toestemming worden gepubliceerd. Designkwartier® is een merknaam en staat geregistreerd in het merkenregister BBIE - Merkenbureau Benelux.

↓ Hangout_

 

Designkwartier
Grafisch ontwerpbureau

Kerkstraat 10, 1404HH Bussum
Nederland

 

06-26 47 60 55

info@designkwartier.nl