→ Nederlands Vestingmuseum_

Gouden eeuw in modern jasje

 

Fototentoonstelling Vêrlander brengt de invloed en contact tussen de VOC (1602 - 1796) en de inheemse bevolking in beeld. Zeelieden van de VOC verwekte dan ook kinderen bij vrouwen op diverse continenten. Vier eeuwen later brengt fotograaf Geert Snoeijer de nazaten in beeld.

Opdracht

Ontwerp identiteit en communicatiematriaal fototentoonstelling Vêrlander

Credits

Opdrachtgever: Vestingmuseum

Ontwerp: Designkwartier

Fotografie: Geert Snoeijer

Ontwerp communicatiemateriaal expositie Vêrlander

 

Ondanks dat de expositie Vêrlander een verhaal uit de nederlandse geschiedenis belicht zijn de portretten hedendaags. Dit gegeven was voor ons de inspiratie om de communicatiematerialen modern vorm te geven om zo 'het verhaal' naar het 'nu' te halen.

 

Het kleurenpalet voor de communicatiematerialen is bewust gekozen. De kleuren rood, wit en blauw refereren aan de kleuren van de toenmalige VOC-vlag, die achterop de schepen van de nederlandse handelsvloot wapperde. De kleur goud is een directe verwijzing naar de 'gouden eeuw'. Voor de typografie hebben we een zeer strak lettertype gekozen. Door het conceptmatig doorvoeren van kleur, typografie en beeld op de benodigde materialen, ontwerp je een complete herkenbare identiteit voor de gehele expositie.

Voor de expositie Vêrlander hebben we diverse communicatiematerialen ontworpen zoals posters, spandoeken, plattegrond, routeborden, krant, bannieren en socials.

Vragen over dit project?

Neem contact met ons op of check één van onze andere projecten.

© Copyright Designkwartier® 2012-2023. Alle rechten voorbehouden.

Al het getoonde werk op het domein designkwartier.nl/ staat onder bescherming van de internationale Copyright Wetgeving.

Designkwartier is een grafisch ontwerpbureau gevestigd in Bussum en werkzaam voor bedrijven in omgeving  Amsterdam, het Gooi, Hilversum en Utrecht. Het getoonde werk mag met naam- en bronvermelding voor non-commerciële doeleinden zonder toestemming worden gepubliceerd. Designkwartier® is een merknaam en staat geregistreerd in het merkenregister BBIE - Merkenbureau Benelux.

Ondanks dat de expositie een verhaal uit de nederlandse geschiedenis belicht zijn de portretten hedendaags. Dit gegeven was voor ons de inspiratie om de communicatiematerialen modern vorm te geven om zo 'het verhaal' naar het 'nu' te halen.

Voor de expositie communicatiematerialen ontworpen zoals posters, spandoeken, plattegrond, routeborden, krant, bannieren en socials.

↓ Hangout_

 

Designkwartier
Grafisch ontwerpbureau

Kerkstraat 10, 1404HH Bussum
Nederland

 

06-26 47 60 55

info@designkwartier.nl